In vizita la Nikolaikirche

P1040865DSCF7161 DSCF7156P1040853 DSCF7159Biserica Nikolaikirche din Siegen a fost construita in forma actuala in anul 1580 si cred ca este una dintre cele mai cunoscute si frecventate biserici din oras, avand un turn extrem de vizibil si datorita inaltimii si culorilor lui si un amplasament strategic aproape de Rathaus ( primaria orasului ) si de casa memoriala a lui Peter Paul Rubens, care o ajuta la mentinerea in prim plan, biserica este locul perfect pentru foarte multi dintre tinerii orasului care vor sa socializeze…. numarul impresionant de scari din fata ei sant folosite pe post de banci si din ce am vazut cred ca pe scari aduna mult mai mult tineret zilnic decat aduna inauntru duminica.

DSCF7157In fiecare seara cand conditiile meteorologice o permit, tinerii se aduna pe scarile ei si se distreaza fiecare in felul lui, unii asculta muzica la casti, altii beau bere sau joaca carti, ori pur si simplu stau de vorba… cativa metri mai in jos pensionarii se aduna si joaca sah cu niste piese gigantice pe tabla facuta din placi de piatra fixate direct in pavaj in timp ce fantina arteziana de alaturi racoreste atmosfera si imprastie si un sunet placut de ape in cadere !

Nikon Coolpix 19 55 178DSCF7162 P1040820 P1040857rubens DSCF7153Nu mi-a fost dat sa vad pana acum oameni asa relaxati, calmi si plini de viata, care stiu sa se distreze si sa-si traiasca viata frumos ca aici. In zona mea lumea e mereu ingrijorata… unii de ziua de maine, altii de inundatii, altii de seceta, altii de ce au auzit la TV la stirile de seara… etc, nici oameni care ies la o bere si discuta ori joaca sah nu am vazut in satul meu, aici lumea ori bea pana cade lată ori nu bea de loc si atunci sta acasa si se uita la TV …  Probabil asta este si cauza diferentei dintre noi, oameni cu o filozofie de viata total diferita si cu o economie la fel !

Reclame

3 comentarii

  1. Eeeee, mai au si ei stresatii lor … Acum cateva luni a tras unu cateva focuri cu un pistol in biserica asta in timpul slujbei; nu stiu daca au fost raniti/morti. 😀

Trackback-uri

  1. Bernd Rabanus – Bronze Kind | X-pert

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: