Bernd Rabanus – Bronze Kind

DSCF7123

Copilul de bronz al artistului si arhitectului Bernd Rabanus este una dintre cele mai complexe si complicate statui din orasul Siegen – Germania, foarte putin vizibil deoarece este mic fara un soclu proeminent si este asezat in fatza Nordschule, un loc nu prea mult frecventat de turisti, a fost ce-a mai frumoasa opera de arta pe care am vazut-o pana acum in viata mea !

Bernd Rabanus a vrut sa fie plina de semnificatii si simboluri, Incepand cu cei care au sponsorizat lucrarea si care au fost fix 206 persoane si institutii, exact numarul de oase cate le are corpul uman, Bernd dorind ca fiecare sponsor sa suporte costul simbolic al unui os din corpul copilului, si pana la mesajul de pe ghiozdanul copilului pe care scrie ”  Ist der Nordstern wirklich nur 430 Lichtjahre entfernt ?” (  Este Steaua Polara la doar 430 de ani lumina ? ). Roza Vanturilor care este marginita de coroana orasului Siegen (coroana pe care ati putut-o vedea pe varful bisericii Nikolaikirche ) si pe care sta copilul cu picioarele indica fix punctele cardinale fara nici o eroare cat de mica, pe marginea ei se afla trecuti pentru eternitate toti sponsorii cu numele iar privirea copilului este indreptata fix spre Steaua Polara locul plin de mister si magie din univers.

Extrem de interesant este ca misteriosul copil de bronz al lui Bernd Rabanus se tine cu mana de un grilaj de protectie din fata scolii de parca in acel moment ar fi iesit de la ore si se tine cu mana de el ca sa nu cada pe spate in timp ce isi ridica privirea in sus sa caute Steaua Polara,  in cealalta mana copilul are un glob pamantesc prin care Rabanus a vrut sa ne spuna ca viitorul pamantului este mereu in mana noii generatii. Ori cum… ori ce explicatie si descriere este saracacioasa in comparatie cu ceea ce simti cand al vezi si cand il atingi, Copilul de Bronz din Siegen – Germania este o lucrare incredibila care emana energie pozitiva si care iti readuce in minte si in suflet inca de la prima privire, lumea magica a copilariei pe care ar trebui sa o pastram fiecare in suflete pentru intreaga viata !

DSCF7122Nikon Coolpix 19 55 037Nikon Coolpix 19 55 039Nikon Coolpix 19 55 038

Reclame

4 comentarii

 1. Ce frumos ai descris mica statuie… atat de bine incat pot spune, fara sa o fi vazut vreodata in realitate, ca este cu adevarat speciala 🙂

  • Asa si este, faptul ca este fara soclu, si fix in marime naturala o face atat de umana incat parca e vie, simti ca emana viata !

 2. CARMEN

  foarte fain mesajul! o statuie în care sunt împletite simboluri si talent artistic. Frumoasa postare!
  Nu am fos niciodata în Siegen, dar daca voi ajunge candva, îl voi cauta pe elevul ce priveste viitorul Univesului!
  Seara faina! weekend placut în continuare!

  • Neaparat sa-l cauti, este o lucrare incredibil de frumoasa !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: