Ursuletul Haribo la 92 de ani

Gummy Angel (3)

Deliciosul ursulet Haribo ( Gummibär ) tocmai a implinit varsta de 92 de ani !

Creat in anul 1922 de catre Hans Riegel senior, in laboratorul sau de cofetarie din orasul Bonn , si vandut la inceput doar in micul sau laborator de cofetarie din oras, ursuletul Haribo a avut un asa mare succes incat dupa doar 5 ani era cunoscut in toata Germania !

In timpul marii inflatii din anul 1924, cand cursul marcii germane practic s-a prabusit, Hans Riegel a continuat sa vanda ursuletii sai Haribo la pretul de doar 1 Pfenning ajungand astfel cel mai ieftin produs de cofetarie si cam singurul accesibil copiilor asa ca productia de ursuleti de gelatina a crescut simtitor si la fel le-a crescut si faima.

In anul 1967 reteta de productie si forma ursuletilor Haribo a fost modificata si asa s-a ajuns la Haribo Goldbaren, ( Ursuletul auriu Haribo )  asa cum il stim in zilele noastre !  Totusi la inceput ursuletul Haribo a existat doar in varianta aurie, mai tarziu au aparut in diverse culori si combinatii de fructe !

haribogold

In decursul anilor ursuletul Haribo a ajuns cel mai apreciat produs din gelatina, si este ce-a mai vanduta bomboana gumata din lume, fanii celebrului ursulet auriu Haribo au facut o adevarata industrie din produsele de marketing care au ca subiect celebrul ursulet asa ca acum putem gasi pe piata de la bijuterii si pana la candelabre cu faimosul personaj.

Gummy Angel (5)

Gummy Angel (10)

Gummy Angel (9)

Pe internet exista chiar si o „Haribosutra” ca replica la faimoasa Kamasutra socotita a fi cel mai vechi tratat de sexologie din lume dar faima lui nu se opreste aici !

Haribosutra

Firma Haribo beneficiaza de publicitate la ursuletul auriu chiar si pe un avion Boeing 737 al companiei TUIfly Airlines care leaga orasul Frankfurt de alte orase din lume prin rotatie, si care este o adevarata atractie turistica cand aterizeaza pe aeroporturile de destinatie !

Gummy Angel (8)

Se poate spune ca Ursuletul Haribo prin gustul si prin forma sa a cucerit lumea si ca astazi putine sant locurile de pe glob unde Haribo Goldbaren nu a ajuns !

Sant deja celebre standurile Haribo din cele mai mari hipermarket-uri din lume unde toti copii viseaza sa-si faca fotografii cu ursuletul auriu si sa poata gusta unul si apoi inca unul si inca unul dintre deliciosii ursuleti gumati !

Nikon Coolpix 19 55 025

Eu am primit prima mea punga cu Haribo Goldbaren imediat dupa revolutia din anul 1989, cu cateva zile inainte de anul nou, atunci cand am primit si prima ShoeBox din viata mea, nu am stiut ce sant, nu vazusem asa ceva niciodata… si mi-a trebuit ceva timp pana sa realizez ca acei ursuleti frumosi se mananca…

Aveam o cutie de carton cu poze lipite pe ea, decupate de prin revistele Cutezatorii si cu ambalaje de la bomboane de pom, cutie pe care o consideram un fel de lada cu comori  si acolo printre soldatei de plastic rupti, surprize de guma Turbo, nasturi de metal si primul dinte care mi-a cazut am pus si cate un ursulet Haribo din fiecare culoare, inveliti cu grija intru-n servetel, de acolo ii scoteam afara de cateva ori pe an ca pe un tezaur de mare pret doar ca sa-i miros apoi ii asezam cu mare grija si atentie la loc !…

De atunci (1989) am devenit fan  Haribo Goldbaren si prietenii mei minunati mereu imi fac cadou pungi cu ursuleti Haribo si sufletul meu se bucura ca sufletul unui copil in dimineata de Craciun… Niciodata nu voi avea o alta bomboana preferata, Haribo Goldbaren va ramane prima si unica mea iubire dulce !

Alles Gute zum Geburtstag liebe Gummibärchen !

…. Cand in punga voastra cu ursuleti Haribo mai ramane doar unul neaparat trebuie sa va cumparati alta plina,  ursuletii Haribo ramasi singuri au mereu tendinta sa se sinucida in cele mai groaznice moduri cu putinta, de aceea nu trebuie lasati singuri niciodata … 😦

Gummy Angel (7)

….. Fiecare ursulet Haribo mancat  ajunge Haribo Goldbaren Engel, sa nu uitati asta !

Gummy Angel

Reclame

4 comentarii

  1. 92 ani? Nu e….expirat? :)))

    • Nu, nu e expirat… Rautate ce esti ! 😀 😀

  2. Ia uite ce venerabil este! O să-l mestec mai cu grijă! 🙂
    Numai bine şi Sărbători cu bucurii, dragă Ninule!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: