Trista copilarie…

…Multi vad copilaria ca pe cea mai frumoasa perioada din viata… o perioada magica, plina de bucurie, de fericire, un timp fara griji si fara probleme doar cu jocuri, jucarii si ciocolata …
Cand cineva imi vorbeste despre o astfel de copilarie ma bucur, ma bucur pentru el ca a avut o copilarie fericita.. Pentru mine si pentru foarte multi alti copii orfani, abandonati sau din familii cu parinti alcoolici copilaria a insemnat o tortura nesfarsita…
Noi in loc de ciocolata primeam lovituri cu cureaua, iar in loc de jocuri si jucarii primeam tipete, injuraturi si vanatai…fara sa avem nici o vina alta decat ca existam…! ….
Nu, copilaria NU este pentru toti copii ce-a mai fericita perioada a vietii…Pentru unii copilaria a insemnat doar durere, lacrimi si nefericire…Si din pacate inca sunt enorm de multi copii care astazi de ziua lor nu vor gusta nici o bucata de ciocolata sau prajitura ci vor privi cu groaza pe geam sa vada daca tatal lor vine baut de la serviciu sau treaz…si vor face pe ei de frica cand tatal lor le va intra in camera cu cureaua in mana …sa le ofere „cadoul” de ziua copilului !..

La ei ar trebui sa ne gandim astazi… doar la ei !..

923591493_1382370827

 

 

Reclame

4 comentarii

  1. unii copii sunt lipsiti de griji, responsabilitati. Nu e meritul lor, ci pur si simplu asa se intampla, asa e viata. Tu si eu si alti peste 1 milion de romani nascuti in ultimii 30 ani nu au avut sansa asta. Atat ca am ramas cu regretul si cu intrebarea: why me, si cu greu am invatat sa apreciez fiecare minut/lucru minor ce vine in viata – mi se cuvine!!!!

    Si nu uita, aceea care spun ca e copilaria fara griji, au cazut rau de sus cand au dat piept cu primele responsabilitati, griji, facturi, gatit etc. si nu le fac fata, nu sunt pregatiti si au ramas cu nostalgii – asa ca de aici incolo ei sufera mereu pe cand la noi suferinta s-a incheiat!! esti calit, esti rezistent, stii ca drumul in jos nu mai poate cobori ca stii sa il opresti!

  2. Ai mare dreptate. Gandeste-te la copiii care sunt exploatati: pusi de mici la munci pt adulti si in familiile numeroase la cresterea celor mici!

    • Da, exista multi care fac parte si din aceasta categorie …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: